2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

LED - kas tai yra?

Bet kas yra LED, kaip jis veikia?


Šiandien frazė „LED“ nieko nestebina, nors ne kiekvienas galės paaiškinti koks skirtumas palyginus su tradicinėmis lemputėmis. Tokiu atveju, mes manome, visų pirma reikia išsiaiškinti kas tai per prietaisas LED lemputė. LED lempučių šviesos šaltinis yra šviesos diodai.
Kalbant liaudiškai, (nemoksliška kalba), elektronai atiduoda savo energiją puslaidininkiniai medžiagai, kuri yra dalis LED, todėl ir atsiranda mums matoma šviesa. Spalva priklauso nuo to koks puslaidininkis naudojamas lempoje, jie gali būti įvairių spalvų - raudonos, žalios, mėlynos, ir t.t.
Šiais laikais įgyja didelį populiarumą LED lemputės, paliekant už borto halogenines, kaitrines ir liuminescencines lempas. Tai nėra keista, nes LED lemputės turi keletą pranašumų prieš savo "konkurentus". Pagrindinis pranašumas - sutaupoma elektros energija, sutaupoma iki 90% ir taip vadinamas "ilgaamžiškumas".
Jas galima rasti namų, parduotuvių ir kituose pastatuose, LED lemputes galima pamatyti žibintuose ir net cigarečių žiebtuvėliuose. Jos yra ekonomiškos, nebrangios ir saugios, todėl populiarios ir labai gerai parduodamos. Jų naudojimas yra būtinas ne tik siekiant taupyti energiją, bet ir sukurti gražų apšvietimo efektą.
Vienos LED lemputės jums pakaks iki 10 ar daugiau metų. Naudojama LED lempučių galia - tik 3-9 W, o įprastinių elektros lempučių siekia 50-75 W.
Jei esate pripratę naudoti aukštos kokybės produktus, jei jums reikia išlaikyti modernaus dizaino apartamentus, namuose ar biure, tokiu atveju Jums tikrai pravers LED lemputės.
LED lemputės ir halogeninės lempos skirtumai. Yra žinoma, kad halogeninės lempos konvertuoja esamą energiją į šviesą kaitinant siūlė. LED lemputės praktiškai neišskiria šilumos, o viena LED lemputė gali dirbti nepertraukiamai 10 metų!
Galite pasirinkti tinkamiausią spalvos temperatūrą. Balta spalva gali būti - ir šilta, ir neutrali, ir šalta.

LED lempučių naudojimas ir utilizacija. Kokios lemputės gali būti pakeistos į LED? Apibendriname, kodėl verta nusipirkti LED lemputę?



LED lempučių gamyboje nėra pavojingų medžiagų, tokių kaip gyvsidabris ar švinas, todėl jokio specialaus utilizavimo atlikti nereikia. Kalbant apie LED lempučių eksploatavimą jos yra gan patvarios. Jos nebijo nei šalčio, nei karščio.
LED lempučių tarnavimo laiko negali sumažinti nei stiprus šalčiai, nei karšta saulė. Be to LED lemputės pagamintos iš tvirtos medžiagos, kuri gali lengvai išlaikyti nedidelę apkrovą.
Turint omenyje, kad LED lemputės reikalauja daug mažiau elektros energijos, jos gali būti laikomos saugesnėmis. Pagalvokite kam naudoti senas lemputes jei turite galimybę įsigyti naujas ir daug aukštesnės kokybės LED lemputes, jos padės jums sutaupyti pinigų.

LED lemputės gali pakeisti bet kurią šiuolaikinę lemputę - kaitrinę, kompaktinę fluorescencinę lemputę arba halogeninę lemputę esant 230V arba 12V ir t.t.

Mažas elektros energijos sunaudojimas, elektros energijos ekonomija siekia net 15 kartų;
Neskleidžia Ultravioletinių ir Infraraudonųjų spindulių;
Nekaista - puikiai tinka montavimui į medinius, plastikinius bei kitus gaminius;
Labai didelis ilgaamžiškumas, ilgesnis tarnavimo laikas paliginus su kitomis lemputėmis;
Standartiniai cokoliai E27,GU10, MR16, MR11, E14, T8 ir t.t.;
Nėra jautrios įtampos svyravimui;
Atsparios vibracijai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą